20 Ocak 2011 Perşembe

Gece

Bugün eskilerden bir yazı paylasıyorum bakalım :)
                                                                                    
                                                                                                           29.07.09 04:02                         


     Uykuyu yakalayamamak gecelerde. Karanlıkta gözlerim aydınlanır. Uyuyamam. Şarkıların yolunu çizer kalemim. Bir çare müzik yanımda, içinde bolca umut küçük bir parça hüzün bulunduran.

     Yönetmeni de ışıkçısı da oyuncusu da benim bu gecenin. Önüm arkam sağım solum saklanmayan uyku ebe. Fakat çok iyi saklanmış! Başrol oyuncusuna bu yapılmaz... Yakarışlar nafile. Belli ki o çok uzaklarda. Yoluma devam ederim elimde kalemim varsa... Dışardan duvara yansıyan ışık başlatır gölge oyununu bu sıkıntıda. Bir elim tavşan bir elim köpek olur da bilmediğim bir dili konuşmaya başlar parmaklar. Ne yazık ki bu da fazla uzun sürmez. Bir ürperti boydan boya sarar bedenimin tüm kenar köşesini. Neye örtünsem silemem, bu tüyleri diken diken eden rüzgarı tenimden. Dalga dalga yayılır en sığ yerimden en derinime. Rüyalar diyarıysa bir çizgi arkasında uykusuz geçilemeyen.
   
     Bu sessiz huzurda bir geçmiş akar geceden. En güzel, en gizli, en ümitsiz, en uzak anılar. Tanınmayan yüzler, unutulmuş yerler... Derken rüyalar sahnesi ışıkları üstüme çevirir o çizginin arkasından. Ve tan vakti dünya aydınlığa kavuşur gözlerim karanlığa alışır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder