4 Şubat 2011 Cuma

Buzda Dans

“Bazen ilk görüşte bilirsin, o insan senin kaderindir. Bazen bir ömür ararsın bulunmaz…”

Cogu kisinin bu görüse katıldıgının farkındayım. Bazen öyle biriyle karsılasırsınız ki bir saliseligine gözlerinizin bulusması yeter. Ne konusma gereklidir ne de dokunma o dakikada. O cekimi hissedersin teninde ve ruhunda. Hesaplayamazsın ne kadar zaman gecmesi gerektigini, ona ulasmak icin ne kadar zorlanacagını. Umrunda da olmaz. Sadece eminsindir iste. İlahi bir güc gibi dogar icinde. ‘O benim hayatımda büyük bir yere sahip olacak’. Sadece bilirsin …
Buz patenine benzer bir insanı tanımaya calısmak, tanıdıkca tattıgın duygular. Risklidir. Basta hic güven vermez. İnce bir bıcakla buz üstünde durmak gibidir. Umdugun seyi bulacak mısın yoksa en kücük hareketinde ruhunda bir bıcak kesigi gibi yara mı alacaksın.

Basta bilemezsin dogru hareketi. Denemeye baslarsın: Adımlarını nasıl atacaksın, nasıl sabit duracaksın, yara almadan nasıl kayabilirsin; o insana nasıl davranacaksın, nasıl bir bag kuracaksın, yara almadan nasıl iliski kuracaksın. Tökezlersin bazen; anlasmazlık yasarsın. Düsmeden toparlarsın; tartısmadan tatlıya baglarsın. Dengeni kaybetmeden rüzgarı sacında hissederek kaydıgın ilk an cok büyük mutluluk verir sana; ortak noktalarla yasanan anlar büyük bir heyecan uyandırır ruhunda.

Ama sonrasında seni bekleyen iki yol vardır: ya düsmeden kaymayı ögrenirsin ya da beceremezsin iste; ya anlasabilirsin o insanla ya da anlasamazsın.

Eger basaramadıysanız  belki yeteneginiz yoktur ya da belki sadece uygun degilsinizdir bu spora. O insanla kisilikleriniz, zevkleriniz uyusmaz. Anlasmazlık yasarsınız. 

Eger basardıysanız pistin bi ucundan bi ucuna ucarcasına kayarken sizden mutlusu yoktur. Basarmanın verdigi mutluluk, biraz özgürlük, ayagınızın altından akıp giden yeri hissetmek… O insana ulasmanız, ortak bir paydada bulusmanız, gecirdiginiz her anın size verdigi mutluluk…

Gelelim en kötü duruma. İste o ucarcasına buzun üstünde giderken birden ayagınız takılır ya buzun sogugunu hissedersiniz yüzünüzde, ellerinizde, dizlerinizde. Hic beklemediginiz bir anda bir tokat gibi carpar o düşüş. Basardıgınızı sandıgınız anda fark edersiniz ki aslında yapamamıssınız. Cok mutlu oldugunuzu, her seyin yolunda gittigini düsündügünüz anda bi olay olur da her sey tersine döner ya iste o andır bu. Bıcak gibi keser o buzu. Yerle bir …

Umarım o ilk görüste sizinle olacagını anlayacagınız kisiyi bulursunuz. Sonunda düsmek de kalkmak da olsa o macerayı, buzda dansı yasarsınız :)

6 yorum:

  1. New York Times - Kitleleri peşinden sürükleyebilecek bir yazı...

    Forbes - Yılın en başarılı yazılarından...

    Go Girl - Go go power rangers...

    Frodo - Bu yazı kulağa yüzük olacak cinsten...

    The Beatles - Şarkı gibi bir yazı...

    Darth Vader - Force'unu alırım senin...

    Adnan Oktar - Şirin mi şirin bir yazı...(Kediler)

    NASA - Astronomik bir yazı...

    İBAD(İsviçreli Bilim Adamları Derneği) - Çözücez kararlıyız...

    ve tabii ki son olarak;

    La Gazetta Della Sport - Savaşçı Türkler

    YanıtlaSil
  2. Selamlar canım, ben namı diğer "hobibox" Bugün sizlere, diğer blogumdan seslenmek istedim, epeydir ihmal ediyordum. Güncel ve toplumsal yazılarımdan düşüncelerimden oluşan, paylaşımlarımla, beni buradan da izlerseniz çok sevinirim.

    Mubarek mevlit kandilinizi kutlar, bu gecenin kudretiyle, gönüllerin ve bütün duaların Rabbin huzurunda kabul olmasını dilerim.

    Afet Ergü Şaşmaz

    fikr-i alem
    hobibox

    YanıtlaSil
  3. ''Bazen ilk görüşte bilirsin, o insan senin kaderindir.'' peki kaderını değiştirebilir misin?Yaptığımız secımlerın sonuçlarına katlanmak zorunda mıyız?Kaderimi kabullenemeyen bir ınsanım sanırım.

    YanıtlaSil
  4. konu aşksa kaderini degistirmek cok mümkün degil sanırım:)

    YanıtlaSil
  5. Cunku askta herkes aklını değil,kalbını dınler.Kımılerı ıcın bu bır hata olur,kımılerı ıcınde bır san.Sanırım sonucta herkes kendı kaderını yaşar,kabullenmek ıstemeseler bıle :)

    YanıtlaSil